zaterdag 21 juni 2014

20 Juni 2014 - Spannend! mijn eerste blogpost!


Oh jee, hier komt hij dan, mijn aller-aller-eerste blogpost!

Een beetje vreemd, zo'n eerste keer in blogland :) 
Ik zal mezelf eerst even voorstellen.

Ik ben Bertien Mauws, momenteel nog 26 lentes, zalig gelukkig samen met Andy, en nog meer gelukkig met mijn kleine mannetje: ♥ Ramon ♥


Hij is zo'n beetje de reden/aanleiding om een blogje te beginnen.

Al heel lang wilde ik de opleiding mode volgen... Maar omdat mamalief vroeger snit en naad moest volgen was ze daar dus geen voorstander van...

Uiteindelijk zijn we een paar onafgewerkte opleidingen en jobs verder.

Ik had  al lang ontdekt dat ik heel erg creatief ben en daar ook echt mijn ei in kwijt kan, dus ik MOEST iets vinden!

Het begon met een opleiding (wel afgewerkt!) make up artist.
GE-WEL-DIG om ongekende creaties te maken op iemands gezicht! 
Ik was van plan om er mijn job van te maken, en ik was ook al goed bezig, kreeg echt heel veel opdrachten en aanvragen... (een kleine greep uit de vele foto's)

Maar toen kwam manlief aandraven met het idee om een frituur te beginnen... Onze eigen baas, een huis afbetalen, altijd samen werken, zelf onze uren bepalen... Het klonk fantastisch!

Nu , dat is het in principe ook, zelfs na 4 jaar, alleen had ik nooit gedacht dat ik zo mijn geweldige wereld van de visagie zou moeten opgeven... Dus weer werd mijn creatieve deur even dichtgegooid. Je onderschat altijd de job van een ander, en dat deden wij dus ook...
Onze frituur heet trouwens Frituur Den Uil, vandaar Ramon en de Uil!

In september 2012 werd onze kleine Ramon geboren, en zo kwam ik dus terecht in een wereld van kleine kleertjes, felle kleurtjes EN geweldige blogjes over mama's die allerlei kleertjes maakten voor hun spruitjes.

Lang moest ik er niet over nadenken, ik wou een naaimachine!
In januari naar de blokker, een naaimachine scoren en direct beginnen stikken!
(met naast mij een afkeurende blik naar de naaimachine van mamalief)

Mijn allereerste stikwerkje was een slabbetje met mouwen, uit een oude badhanddoek en restjes van mijn doopsuikerstofje. Met vooraan een grote 'R' erop gezet (door mama, want wat was een zigzag ook alweer???). De uiteinden van de mouwen veel te klein , maar dan nog. Ik had echt iets gemaakt!
 En zo zette ik mijn eerste stapjes in de wereld van het naaien :)

Ondertussen weet ik al heel wat beter wat een zigzag is :) (en nog een paar steekjes) 
Ondertussen weet ik al mensen te verbazen met mijn naaikunstjes en geniet ik van de ooooh's en de aaaahh's als mensen horen dat ik iets zelfgemaakt heb :) 
Ondertussen heb ik ook mijn eigen naaikamertje, waar ik uuuuuuren kan blijven zitten, tussen mijn (ondertussen reeds vernieuwde) naaimachine en overlock. Echt MIJN plekje in ons huis.
Dit is echt wat mijn hartje het liefste doet, creatief zijn!


Vandaar de blog... Het kon niet uitblijven, ik wil mensen inspireren, laten zien hoe leuk naaien is, hier en daar misschien iemand helpen als ik kan, of tutorials maken, ... we zien wel waar we uitkomen :)
Ik hoop vooral mensen te kunnen boeien en laten zien hoe gelukkig je je kan voelen als je je hartje volgt!

Ik probeer hier de komende dagen nog een aantal posts te plaatsen met wat meer naaiwerkjes van het voorbije jaar en half.


 
 

3 opmerkingen: